IGLA Start sequence.

One press is accessory, needs to be in run to input pin
But that just puts the truck in "Run" mode but doesn't start it. Why would you want to go through all those motions when all you have to do is start the truck, let the gauges sweep, enter your pin.
 
But that just puts the truck in "Run" mode but doesn't start it. Why would you want to go through all those motions when all you have to do is start the truck, let the gauges sweep, enter your pin.
How do you start your truck without the bluetooth fob or phone app via bluetooth? Without one of those it will not start.
 
How do you start your truck without the bluetooth fob or phone app via bluetooth? Without one of those it will not start.
I have the TRX Key in my pocket. I get into the truck, I place my foot on the break, I push the start button and the truck starts, I wait for the gauges to sweep, then I enter my pin code, watch for the hazards to flash twice, I can now drive away. This method assumes that you do not have the bluetooth fob on you or the phone activated.

I can alternately get into the truck with both my TRX Key and the bluetooth IGLA fob (in a separate pocket always away from the TRX Key), push the start button watch for the hazards to flash twice, drive away.
 
I have the TRX Key in my pocket. I get into the truck, I place my foot on the break, I push the start button and the truck starts, I wait for the gauges to sweep, then I enter my pin code, watch for the hazards to flash twice, I can now drive away. This method assumes that you do not have the bluetooth fob on you or the phone activated.

I can alternately get into the truck with both my TRX Key and the bluetooth IGLA fob (in a separate pocket always away from the TRX Key), push the start button watch for the hazards to flash twice, drive away.
Oh I assumed you had a compustar as well....nevermind.
 
Yours is definitely setup differently. Mine will not start up without the pin or one of the bluetooth methods.
 
Yours is definitely setup differently. Mine will not start up without the pin or one of the bluetooth methods.
You should call or go to S&A Security Specialists LLC at 9017 west grand Ave , River Grove, Illinois if you are in the Chicago area. They set mine up for push to start.
Talk to Tony (773) 772-5424
 
They are the ones that set mine up. They also recommended this way so the factory fob is only needed for the start after its igla unlocked. More secure.
 
But that just puts the truck in "Run" mode but doesn't start it. Why would you want to go through all those motions when all you have to do is start the truck, let the gauges sweep, enter your pin.
If you don’t Have it setup to start first then thats not an option to do and pressing it 2 times is necessary
 
I have the TRX Key in my pocket. I get into the truck, I place my foot on the break, I push the start button and the truck starts, I wait for the gauges to sweep, then I enter my pin code, watch for the hazards to flash twice, I can now drive away. This method assumes that you do not have the bluetooth fob on you or the phone activated.

I can alternately get into the truck with both my TRX Key and the bluetooth IGLA fob (in a separate pocket always away from the TRX Key), push the start button watch for the hazards to flash twice, drive away.
You have start inhibit off, not all will be setup this way.
 
Did your installer not setup the app for you? It’s honestly pretty dope that I can just enable it in the app jump in the truck and start it like normal without using my pin. Obviously this comes with some risk if someone was ever able to get my phone etc. but it’s a risk I’m willing to take for the convenience.
 
Did your installer not setup the app for you? It’s honestly pretty dope that I can just enable it in the app jump in the truck and start it like normal without using my pin. Obviously this comes with some risk if someone was ever able to get my phone etc. but it’s a risk I’m willing to take for the convenience.
We won’t set the app up for a customer because almost all of us don’t want it on our conscious when its stolen because some didn’t open the app, turn on the center button, start the vehicle, turn the button off and close the app like its supposed to be. If someone wants the instructions then message me but it at your own risk
 
IGLA error codes switching between Compustar remote and app. I randomly get the error codes when going back and forth between the Compustar app and the Compustar FOB remote. Use the app exclusively, no error. Use the remote FOB after the app: error; continue using the Compustar key FOB, no error. Back to the app: error returns. Most frustrating! Anyone with ideas, I welcome the input!
 
IGLA error codes switching between Compustar remote and app. I randomly get the error codes when going back and forth between the Compustar app and the Compustar FOB remote. Use the app exclusively, no error. Use the remote FOB after the app: error; continue using the Compustar key FOB, no error. Back to the app: error returns. Most frustrating! Anyone with ideas, I welcome the input!
You mean switching between IGLA fob and IGLA app?
 
You mean switching between IGLA fob and IGLA app?
No. I am using the Compustar App or the Compustar FOB to remote start. I input IGLA sequence via in-truck controls after the Compustar remote start procedure. I get an error when I change from the Compustar App to the Compustar FOB or vice-versa. I only get the error code when changing from one Compustar device to the other for the remote start and I only get it the first time when making the change from one device to the other.

For example, I used the Compustar App last night when I came home from work. I have been doing this all week and I do not get any IGLA error codes. Today, I have been using the T13 to start my truck. When I approach the truck after the remote start all appears normal until I depress the brake pedal, then I get the error codes--but only on the first start using the T13 after the app. All subsequent remote starts using the T13 function as normal with no error codes. If I switch back to the Compustar App after using the T13 I will get an IGLA error code the first time I remote start after making the switch from the T13 back to the App--and only on the first start, all subsequent remote starts will be error free.
 

Latest Discussions...

RAM-TRX Vendors

justboltons.com BwoodyPerformance.com Granger Chrysler Jeep Dodge RAM OffRoadAlliance.com/ solisracinggroup.com Mark Dodge.com AirRyd.com Forced Induction Interchillers SDHQ Motorsports
Back
Top